fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



2013

Nagyszünet, 2013 február

Kitartást, türelmet, rendet és rendszert, fogarasysok!

A jókívánságok (mert ugye tudjuk, hogy jókívánságnak szántuk őket) már a februári szám témájához kapcsolódnak. Ebben a számban ugyanis a rendről és a rendszerről van szó. Tudjuk, hogy nem a legnépszerűbb témát választottuk, rendre viszont szükség van, és ezt többnyire azok is tudják, akik sosem ismernék be fennhangon. Igenis rendnek kell lennie a teremben, a folyosón, az udvaron, sőt az utcán is: ne okozzunk egymásnak csak úgy heccből fájdalmat, ne zaklassuk a szomszédokat és a járókelőket, figyeljünk egymásra! És igen, legyen rend a fejekben és a szívekben is: végezzük el a feladatainkat, háláljuk meg a segítséget, adjuk meg a tartozásainkat, és bánjunk úgy másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak.

E havi számunkban betekintést nyertek iskolánk néhány olyan rendszerébe, amelyekről itt az újságban még nem volt szó, beszélni fogunk az aktuális eseményekről (főleg bulikról és versenyekről), utánajárunk a rendes osztályoknak, pengét vált a rend és a káosz, de szó lesz a rendbontás szükségességéről a farsangi ünnepségek kapcsán. A Sztorisarok technikai akadályok miatt sajnos kimarad, de Reni figyelmetekbe ajánlja a túlzott rend ellen lázadó méhecske történetét, a Mézengúz című animációs filmet. A Művészoldalon a lakberendezés lesz a téma, Krisztina pedig természetesen farsangi fánkot süt nekünk.

Ti pedig olvassatok szeretettel, és közben jusson eszetekbe, hogy lassan vége a legrövidebb hónapnak, aztán nemsokára beköszönt a tavasz is. Akkor meg, ugye, minden szebb és izgalmasabb lesz. Hát ehhez kívánunk türelmet és kitartást. És ha még van kedvetek, azért még a hóbombák között, a jégen, sőt a latyakban is...
...találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

{pdf}https://dl.dropboxusercontent.com/u/28128528/fogarassy/nagyszunet/nagyszunet2013februar.pdf{/pdf}

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap