fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



2016

Nagyszünet, 2016 december

Őrangyalos, adventi gyertyás, tízes dol-gozatos, szaloncukros decemberi iskolába járást nektek, fogarasysok!

Mert a december akkor is december, ha épp semmi ked-vünk hozzá. Akkor is ünnepélyes, ha épp a hátunk közepére kívánjuk az iskolát, ha semmi kedvünk adventi jócseleke-dettel bombázni az osztálytársainkat, vagy ha éppen most derült ki, hogy bukásra állunk. Mert valahogy mégiscsak hangulatba hozza az embert a sok kivilágított, díszes kiarakat, a katedrán heverő adventi koszorú fenyőillata, az ablakon át beszűrődő karácsonyi dallamok és a lassú hóesés. Észre sem vesszük, és már be is szippantott az ünnep. Ahogy ezt a lapszámot is.

Mert hát csupa ünnepi dologról lesz szó. A hírrovatban például szót ejtünk a Szent Miklós napi főzőverseny és a Mikulás-buli mellett a színházról és az ingyen ölelőkről, de kicsit szimatolunk az ünnepi készülődések körül is. Megtudtuk ugyanis, mi mindennel készülnek a kicsik, il-letve hogy mikor és hogyan zajlik majd le a hatodikosok adventi vására és a közös karácsonyi műsor. A Fal füle is a karácsonyi tervekbe hallgatózott bele, a Gyökerekben az éneklés, kántálás hagyományának néztünk kicsit utána, és természetesen karácsonyi olvasmányt és filmet ajánlunk nektek. Az egymásról rovatban megismerkedhettek közelebb-ről Székely Csilla tanárnővel és a VII.C-s Jánossy Tamás-sal, a hátlap pedig szórakozást kínál (a viccek természe-tesen karácsonyi témájúak!).

Ha ez mind nem elég, akkor lehet, hogy túl kevés vagy túl karácsonyi nektek ez a szám. Ha kipróbálnátok egy másfajta Nagyszünetet is, akkor garantáljuk, januárban kevesebb lesz itt a csengőszó és a mákos bejgli. Szóval itt a kihívás: 2017-ben újra...

... találkozzunk Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2016 november

Végre november! Vagy nem pont erre vár-tatok, fogarasysok?

És tényleg. A november nem szokott a legkedvencebb hó-napunk lenni. Persze, vannak, akik ilyenkor születtek, és talán olyanok is, akik csak úgy kedvelik a novembert, de azért legtöbbünknek a sár, a köd és a kilátástalan, örök iskolába járás jut eszébe róla. Mégis… ilyenkor kezdődnek a kezdeti ijedtség után a jó kis osztálytevékenységek, diákcsínyek és persze ilyenkorra szokott esni a gólyabál is, a Fogarasy első sulibulija.
Mozgalmas időszakon vagyunk túl, mi pedig igyekeztünk mindenhol jelen lenni, mindenről tudósítani - az elsőse-gély-tanfolyamtól kezdve a színházon át a focibajnokságo-kig. Reméljük, egyre kevesebben érzitek majd úgy, hogy kimaradtatok az eseményekből, ha elolvassátok a beszámo-lókat.
Az izmos hírrovat mellett szó lesz még egy kedves őszi hagyományunkról, a zakuszkafőzésről, ismét ajánlunk nek-tek olvasnivalót, filmet és zenét,arról faggatunk, hogy melyik a kedvenc helyetek a Fogarasy területén, és megis-merhetitek közelebbről Szabó Attila tanár urat és a VIII.B-s Simonffy Rékát. ÉS ha még tart a lelkesedés, a hátlpon halloweeni viccek és egy vadonatúj pályázati fel-hívás vár rátok: tervezzetek könyvjelzőt nekünk, és nyer-jetek „kinyírható naplót”!
Ha tetszik, amit olvastok, jelezzetek nekünk, ha nem, arról is! Lapozzatok, pályázzatok, és ha interjút kérünk tőletek, válaszoljatok, a fotókon pedig mosolyogjatok, hiszen jövő hónapban is viszontláthatjátok magatokat a hasábjainkon, hiszen akkor is...

... találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2016 október

Hééé! Hahó! Találkoztunk már az új tan-évben, fogarasysok?

Persze, tudom, hogy találkoztunk — háromnegyed nyolckor a kapuban, összeütköztünk párszor a folyosón, letapostuk egymást a lépcsőházban, eltaláltuk egymást kosárlabdával az udvaron, sőt lelkes olvasóink láthatták a szerkesztőséget a szerdai nagyszünetben vígan gyülekezni a kuka körül… de azért köszöntsük egymást, hiszen így, a Nagyszünet hasábjain mégiscsak most találkozunk először ebben a tanévben. És most, hogy már szépen elkezdődött a munka, minden osztályban szépen beüzemelték a laptopot és a tévéképernyőt, már tele vannak az első oldalak a füzetekben, és az ellenőrzőket is felavattuk, itt az ideje, hogy fellapozzuk az iskolaújságot, és megtudjuk, mi újság a Fogarasy háza táján. Ebben persze igyekszünk a segítségetekre lenni, úgyhogy elkezdtük a munkát az újdonsült szerkesztőséggel. Idén jóval több munkatárssal indul útjára a Nagyszünet, mint bármelyik korábbi évben, sok új név jelenik majd meg az oldalak alján, és sok új arc szólíthat le titeket gyanútlan csevegés, tízóraifogyasztás vagy sorbanállás közben, hogy különböző kérdéseket szegezzen nektek. Kérjük, válaszoljatok nekik! És akkor kezdetnek itt is van ez a szám, amiből megint kiderülnek az újdonságaink, mint minden előző évben, szimatolunk kicsit az ötödikesek, az új tanárok és a ter-veitek körül, ajánlunk nektek nézni-, hallgatni– és olvasnivalót, bemutatunk egy tanárt és egy diákot, illetve szórakozást kínálunk képregény és viccek formájában. Újdonság lesz az idén, hogy visszatér a Gyökerek rovat, amely egyelőre a hagyományok fontosságát vizsgálgatja, illetve hogy a következő számtól kezdve megnyerhetitek a hasábjainkon ajánlott köyvet, csak figyeljétek a pályázatokat és a játékokat! Ja, és ne feledjétek: megint...

... találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,

A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2016 április - június

Sok vigyort, szép búcsúzkodást és sikeres évzárást, fogarasysok!

Ismét eltelt egy szakasz, igazából a tanévből megmaradt szakasz legnagyobb része már mögöttünk van: lecsengtek a versenyek, iskolai rendezvények, vetélkedők, bulik, ünnepségek, sőt még a kirándulások nagyja is. Ha jól belegondol az ember, nincs is más hátra, mint egy-egy javító felelés, a búcsú a nyolcadikosoktól és a várva várt évzáró a Gyémántcsiszoló eredményhirdetésével. Szóval már látszik a vége a 2015–2016-os tanévnek, és mi megállíthatatlanul robogunk is feléje. Sebaj.
A Nagyszünet viszont ismét elcsúszott – ezúttal elég rendesen. Így végü-lis, amit a kezedben tartasz, az egy “utolsó negyedévi” kiadvány, benne rengeteg hírrel, eseménybeszámolóval – olyanokkal is, amelyek március óta váratnak magukra. A vakációra egy utolsó lendülettel ajánlókat is kaptok, faggatózunk kicsit a becenevekről, megismerkedünk Páll Ildikó tanárnővel és Tamás-Szóra Tamarával, Sára megtanít minket limonádét és turmixot ké-szíteni, aztán érzékeny búcsút veszünk a három nyolcadik osztálytól és természetesen a szerkesztőség végzős tagjaitól is.
Ha sikerült kedvet csinálni az idei utolsó Nagyszünet-számhoz, annak csak örülünk, hiszen tudjátok, nekünk fontos, hogy olvassatok minket! És ha nem jut most idő a szünetekben vagy a délutáni szabadidőtökben az ol-vasgatáshoz, nem csüggedünk! Ott az egész nyár, valamikor csak végiglapoz-zátok a júniusi újságot is! És ha elégedetlenek lesztek, vagy csak simán töb-bre vágytok, várjátok meg az új tanévet, mert akkor is biztosan számíthattok, arra, hogy megint…

... találkozunk Nagyszünetben!

Szeretettel üdvözöl,
és szép nyári vakációt kíván

A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2016 február-március

Fájdalommentes búcsút a téltől és harsány tavaszüdvözlést kívánunk minden fogarasysnak!

Igen, tudjuk. Ez az az időszak, amikor úgy tűnik, sosem lesz vége, ráadásul nem is nagyon bírjátok már a gyűrődést. De azért higgyetek nekünk,túl fogjátok élni. Hiába a hajtás, a sok verseny, a mindenféle programok, nemsokára itt a húsvét! Vakáció ugyan nem jár érte, de szabadnap igen. És onnan már csak egy kis ugrás a vakáció. Csak tartsatok ki! Ebben segíthet, ha visszagondoltok, hogy nem is volt olyan régen az évnyitó, és mégis mennyi idő eltelt azóta... de ha ez nem működik, akkor se essetek kétségbe. Inkább olvassatok vigaszdíjként egy kis Nagyszünetet.
Már megint összevont számot tartotok a kezetekben, valahogy lelassult a szerkesztőség, ismét így alakult. De ne csüggedjetek, mesélünk nektek az elmúlt két hónap versenyeiről, a farsangi bálról, beszámolunk az aktuális hírekről, megint ajánlunk nektek nézni-, hallgatni- és olvasnivalót, pengét váltunk az idei télről, megtanuljuk, hogyan díszíthetjük virágmintával a falunkat, és faggatózunk kicsit arról, hogy milyen zenéket hallgattok. A hátlapon visszatérnek Sára gondolatai, a fejtörés pedig most kicsit átadja a helyét a humornak.
A beígért Lélek Akták rovat beindulásához szükség lesz a ti segítségetekre is. Kérünk, ha van olyan problémátok, bánatotok, nehézségetek, aminek a megosztását vállaljátok (persze név nélkül), és amelynek megoldásához jól fogna egy-két tanács, ne habozzatok, vessétek papírra, és dobjátok az első emeleti folyosón levő postaládába.
Reméljük, jövő hónapban már működni fog a rovat. Úgyhogy talán lesz mire várnotok. De akár várjátok, akár nem, számíthattok arra, hogy előbb vagy utóbb...

... találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,

A szerkesztőség

Cikk folytatása

  • 1
  • 2

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap