fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400Școala noastră

Școala a primit numele de la episcopului romano-catolic Fogarasy Mihály.

Suntem cea mai mare școală gimnazială din Municipiul Gheorgheni, care funcționează cu 27 de clase și 9 grupe de preșcolari.

Oferta educațională a școlii este generoasă și atent concepută în așa fel încât procesul instructiv - educativ să fie centrat pe elev și să respecte particularitățile de vârstă, interesele şi aptitudinile elevilor.

Activitatea noastră instructiv-educativă este ajutată de către un consilier școlar, un profesor itinerant și de sprijin și un logoped.

A trecut un deceniu de când am introdus în unitatea noastră o alternativă de învățare , clasele Step by Step, prin care îcercăm să sprijinim nevoia de dezvoltare a copiilor creând un spaţiu în care elevii pot învăţa prin descoperire.

Școala noastră este cunoscută ca o școală care oferă elevilor un climat şi o atmosferă de studiu cu totul deosebite cu programe și activități atractive și variate.

 Școala are un colectiv de cadre didactice cu multă dăruire și talent pedagogic, bine pregătiți profesional și cu o mare dragoste pentru copii. Punem suflet în tot ceea ce facem, iubim copiii, ne ocupăm de fiecare în parte, îi pregătim pentru viață, iar legătura cadru didactic -  elev este una deosebită. La aceasta contribuie și o echipă managerială competentă.

Cadrele didactice din ciclul primar pun mare accent pe integrarea preșcolarilor în clasele primare , lucru care este foarte important și poate influența întreaga viața școlară a elevilor.

Încercăm să menținem o relație strânsă cu părinți care este indispensabilă, și se bazează pe sinceritate, încredere reciprocă și respect.

Cadrele didactice sunt caracterizate de seriozitate, înseamnă că toate forțele se concentrează pe pregătirea elevilor, pe formarea lor ca să devină oameni adevărați. De accea punem mare accent pe păstrarea tradițiilor, dezvoltarea inteligenței emotive, pe păstrarea vigilentă a conștiinței naționale.

Activitățile extracurriculare completează conținutul instruirii și educației și sunt organizate în funcție de interesele elevilor, având o influentă benefică în dezvoltarea copiilor și un conținut științific, cultural-artistic, umanitar, ecologic, moral-civic, tehnico-aplicativ, turistic, sportiv, precum şi caracter recreativ.

Noi credem că fiecare elev este un diamant al cărui strălucire depinde de noi.

Cuvintele marelui compozitor și artist Kodály Zoltan ”Numai dintr-un copil fericit poate deveni un adult fericit, și astfel putem avea o țară fericită.” reflectă foarte bine adevărul și spiritul care domnește în școala noastră.

 

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap