fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400Programa pedagogică a grădinițelor

„Copilul este cea mai perfectă creatură, deoarece el însuși poate să creeze propria personalitate. Sufletul copilului seamănă cu ceara moale sau cu o coală albă, unde el însuși trebuie să-și noteze ideile. ” (Maria Montessori)

Educatoarele pun accent pe dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a personalității, ținând cont de particularitățile vârstei. Considerăm că suntem responsabili pentru dezvoltarea fizică, psihică și morală a copiilor și pentru formarea unei colectivități. Ne străduim să le asigurăm copiilor o atmosferă prielnică dezvoltării lor, umplându-le zilele cu jocuri și cu bucuria experienței de a descoperi. Creăm centre bine dotate, care le asigură copiilor posibilitatea de a alege liber. Printre valorile pedagogice îl ocupă primul loc dragostea protectoare. Sarcina cea mai importantă este de a continua și a completa educația începută în familie și să-i educăm pe copii cooperând cu părinții. Ne este important să educăm copiii în așa fel să devină fericiți, creativi, interesați de nou, capabili de a se stăpâni și de a accepta pe ceilalți. Printre sarcinile noastre un rol important are educația pentru sănătate.

Scopul nostru este de a pune bazele unor obiceiuri sănătoase și culturii generale a copilului, prin activități bazate pe joc.

  • A-i învăța pe copii să observe și să admire minunile lumii și schimbările petrecute.
  • A-i învăța pe copii să respecte și să păstreze tradițiile. În acest scop organizăm numeroase serbări și activități la care participă și părinții.

Scopul nostru  este dezvoltarea fizică, psihică, socială și intelectuală a copiilor în vederea integrării în viața școlară.

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap