fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



Hírek

Gyergyószentmiklósi diákok Székesfehérváron

gyergyoidiakok01Városháza, Koronás Park, Pákozdi Katonai Emlékpark, Parlament. Ezek az úticélok szerepelnek a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolából érkezett diákok három napos programjában. A Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola meghívására érkezett Székesfehérvárra az a 15 fős csoport, amelyet Deák Lajosné önkormányzati képviselő fogadott a Városháza Dísztermében.

Az elmúlt év nyarán a Széna Téri Általános Iskola hetedik osztályosai a Határtalanul Program keretében Petőfi nyomában töltöttek el egy hetet Erdélyben. A gyerekek és az őket kísérő pedagógusok Gyergyószentmiklóson szálltak meg. A székesfehérvári oktatási intézmény évek óta testvériskolai kapcsolatot ápol az ottani Fogarasy Mihály Általános Iskolával, ahonnan 15 fős csoport érkezett kedden viszontlátogatásra városunkba.

A háromnapos program sorában belvárosi séta szerepelt, amelynek keretében Deák Lajosné önkormányzati képviselő vezetésével megtekintették a gyerekek a Városháza Dísztermét, a Szent Korona hiteles másolatát. A délután játékkal folytatódik a Koronás Parkban, valamint ellátogatnak az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba is.

Szerdán fizika, magyar és matematika óralátogatással indul a nap, majd a Pákozdi Katonai Emlékparkba és Velencei-tóhoz kirándulnak a gyerekek. A csütörtökön parlamenti látogatás szerepel a programban, este pedig búcsú bulit tartanak a Széna Téri iskolában.

A gyergyói és fehérvári gyermekek között hamar barátságok alakultak. A következő találkozóra most nem is kell majd egy évet várni, hiszen május 31-én közel ötven széna téris indul újra útnak a Határtalanul Program keretében. A diákok és pedagógusok alkotta csapat Nagyváradtól Marosvásárhelyen át, Gyergyószentmiklóson keresztül a Szászvidéket bejárva egészen Aradig a Fehérvári honvédek nyomába ered.

eredeti cikk és képgaléria: http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_147853

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap