fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



Nagyszünet, 2017 április-június

Üdv a tanév utolsó Nagyszünetében, fogarasysok!

Fogadjunk, azt hittétek, már nem is jelentkezünk. Hát, mi tűrés-tagadás, mi sem voltunk egészen biztosak az ügy-ben. Mert hát ugye az áprilisi szám megjelenésébe bele-pottyant az esős-havas, kéthetes tavaszi vakáció, így el-dőlt, hogy áprilisra, májusra és júniusra egy összevont számot fogunk kiadni. Persze ez sem ment zökkenőmentesen: a szerkesztők folyton vizsgáztak, kirándultak, dolgozato-kat írta, vagy épp naposkodtak az osztálytermükben— tény, hogy mindenkinek annyimennyi dolga volt, ami mellett a suliújságra csak kevés idő és energia maradt.

Ezzel együtt tudtuk, hogy a nyár nem jöhet el Nagyszü-net nélkül—mert ugye nektek is ott vannak a dolgozatok, a félév végi hajrá, a tavaszi nagy egymásratalálások idő-szaka, az év végi jövés-menés, búcsúzkodás. És ehhez azért díszletként még szükség lehet egy újságra—még ha három hónapot összevonó szedett-vetett lecsóújságról van is szó.

Ezért itt vagyunk, jelentkezünk a rendezvények beszá-molóival a húsvét előtti héttől egészen az Iskola másként hétig. De persze körülnéztünk még áprilisban a húsvéttal kapcsolatos hagyományok háza táján, két körkérdéssel is zaklattunk titeket, és persze ajánlunk meg nevettetünk, ahogy már megszokhattátok. A tanév utolsó számában pedig a hagyományokhoz híven a nyolcadikosoktól búcsúzunk, akik mesélnek egy kicsit az elmúlt évekről.

Lapozzatok lelkesen és élvezettel, vagy unottan és ásítozva, vagy meglepetten és hümmögve, vagy csalódottan és fintorogva. Lényeg, hogy lapozzatok! Mert ha most nem, akkor az idén már nem is. Tudjátok, már csak jövőre lesz megint, hogy...

... találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2017 március

Hé, fogarasysok! Nem láttátok a tavaszt valahol?

Pedig itt bóklászik valahol biztosan. És biztosan szép is, napsütéses, madárdalos és virágillatú. És előbb-utóbb meg is mutatja magát, már nem késhet sokáig, ugye? Azért ha találkoztok vele, szóljatok neki, hogy várjuk. Csak hogy tudjon róla. Biztos, ami biztos.

Addig is —a várakozást megkönnyítendő— itt a márciusi Nagyszünet: benne utolsókat rúgja a farsang, megtudjuk, hogyan búcsúzott tőle az alsó és a felső tagozatos diák-sereg, illetve kiderül, mi minden egyéb történt még: be-számolunk egy bábelőadásról, a nyolcadikosok próbavizsgá-iról, illetve arról, hogy hogyan ünnepeltünk idén március 15-én. Sőt, arról is hírt adunk, hogy ismét filmezni fo-gunk a diáktanácsosok jóvoltából. Kicsit közelebbről meg-ismerkedünk Király Magdolna tanárnővel és kis munkatár-sunkkal, Biró Katával. Faggatózunk kicsit a babonákról, érdeklődünk arról, hogy mit álmodtatok, és persze szoká-sunkhoz híven ellátunk könyv-, zene– és filmajánlóval (ami ezúttal sorozatajánló lesz), illetve némi pad alatti szórakozással a hátlapon.

Ha ez nem elegendő, hát akkor nézelődjetek, bámuljátok a rügyező fákat, szundítsatok szünetben egy ötperceset, hogy kiheverjétek az óraállítást, várjátok a háromnegye-des nadrágok és pitypangkoszorúk idejét, vagy ikszelges-sétek a zsebnaptáratokban a napokat a húsvéti vakációig. Azt mindenesetre ne feledjétek, hogy mindenképp lesz még Nagyszünet, és bármennyire is kételkedtek bennünk, szá-míthattok arra, hogy előbb-utóbb megint...

... találkozzunk Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2017 január-február

Boldog félév végét és elejét, fograsysok!

Bár mindannyian a bőrünkön érezzük, milyen hosszú, ne-héz és tartalmas volt az első félév, mégis ha híreket kell gyűjtenünk, arra döbbenünk rá, hogy alig történt olyasmi, ami említésre méltó. Mármint újságban említésre. Különben tudjuk, persze, hogy közvetíthetnénk katasztró-fatudósítást egyik-másik dolgozatról, megünnepelhetnénk egy-egy igazán bravúros és csodával határos jegyjavítást, sőt babérkoszorút aggathatnánk mindazokra, akik egyálta-lán kibírták, túlélték, átvészelték ezta félévet. Rendez-vény azonban kevés volt, hiszen mindenki a fent említett csodákkal és tragédiákkal volt elfoglalva.

Ennek ellenére összegyűjtöttük a mondanivalónkat, bár most egyesítettük a januárt a februárral, hisz mindkét hónapból egy-egy hetet kiharapott egy-egy vakáció. Ezért összevont számot adunk a kezetekbe, amelyben szó lesz a térképrajzoló versenyről, a kultúra napi vetélkedőről, kapunk egy kis ízelítőt a diáktanács II. félévi tervei-ből, és láthatjuk végre a Gyémántcsiszoló verseny rész-eredményeit. Persze beszélünk a farsangról, utána járunk mindkét fogarasys bálnak, illetve faggatózunk arról, hogy milyen jelmezeket hordtatok már és szerettek hordani. Megismerkedünk kicsit közelebbről Balázs Zsolt tanár úr-ral és Mincsor Edinával, továbbá megtudjuk, kik a legjobb jelmezversírók. Kedvet kapunk egy könyvhöz, egy filmhez és egy újabb rockzenekarhoz (volt már néhány az idén, ugye? Hm, ezek a mai fiatalok!), aztán farsangi és Valen-tin napi viccekkel búcsúzunk.

Ha megint elégedetlenek lesztek a kínálattal, akkor már tényleg itt az ideje, hogy javaslataitokkal, ötletei-tekkel vagy akár panaszaitokkal felkeressetek minket, vagy bánatotokban ti magatok is csatlakozzatok a szer-kesztőséghez. De miért is lennétek elégedetlenek? Miért is ne érnétek be azzal, amit nyújtunk? Ja, hogy kevés? Hát ez van. Tudjátok mit? Ne veszekedjünk, inkább...

... találkozzunk Nagyszünetben!

Cikk folytatása

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap