fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



2015

Nagyszünet, 2015 december - 2016 január

Boldog új évet, félévvéget, télvéget és kiflivéget minden fogarasysnak!

Már tényleg csak egy száraz kiflivégnyi van hátra az első félévből,de azért nem sírdogálunk... egy kis potyavakáció még senkinek nem ártott meg. A vakációk közötti rohanós, szertelen pörgés viszont annál inkább. Ezért is tartjátok most a kezetekben a suliújság megtépázott, át-átfirkált, kissé idejétmúlt december-januári mostohaszámát.
Terveztünk ugyan egy rövidített ünnepi számot, amit aztán időszűke és szerkesztőink megterheltsége miatt nem tudtunk kiadni, úgyhogy most kerül sor néhány sajátosan decemberi ünnepi kérdés boncolgatására, mint például hogy melyik a jobb ünnep, vagy hogy kinek mit hoz, hozott a Mikulás és az angyal. Most számolunk be az ünnepi rendezvényekről is, de azért beszélünk az újdonságokról is újság-berkekben, megtanítunk titeket farsangi fánkot sütni, ajánlunk nektek olvasni-, hallgatni- és néznivalót, megint hozunk tanár-diák aktákat, sudokut, földrajzfeladványt, szóval lesz itt minden, amit december-januárban összeirkáltunk.
Böngészd hát végig szeretettel, hátha feldobja ezt a lapos, alig téli utolsó iskolai hetet. És ne csüggedj, ha hiányérzettel maradsz, és továbbra is szívesen olvasnád az újságot, hiszen most már biztos tudod, hogy a kellemes vakáció után, második félévben is...

... találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,

A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2015 november

Boldog, élménydús őszt nektek, lelkes, tevékeny (és valószínűleg lassan hullafáradt) fogarasysok!

Már ezerrel zajlik a tanév, és az őszből már a tél felé tartunk. Nem volt könnyű az idei ősz, munkából, nehézségből és bánatból is kijutott nektek, de remélem, tudjátok, hogy derekasan helyt álltatok, és jól vizsgáztatok ötletességből, munkabírásból, nehéz helyzetek kezeléséből és emberségből is.
Lazítsatok egy kicsit, itt a Nagyszünet. Megint késtünk, de már kezd összerázódni az új szerkesztőség, és hm... ki tudja, az is lehet, hogy a jövő havi szám megfelelő időben megjelenik.
Igyekeztünk megint titeket érintő és érdeklő témákkal foglalkozni, ezért beszámolunk az elmúlt hónap jelentős eseményeiről, köztük a focibajnokságokról, a különböző környezetvédelmi akciókról és természetesen a gólyabálról is. Aztán kérdezősködünk a kedvenc filmetekről,de ajánlunk is nektek szabadidős elfoglaltságot, ahogy szoktuk. Novembertől visszatér az Egymásról rovat és a Tanár-diák akták – ezúttal Dorka mutatja be Erdős Nándor tanár urat és Kopacz Márkot. A két Sára ismét kitesz magáért, Kastal Sára egy alkalomhoz illő kézműves-foglalkozásra hív, Kassay Sára pedig az irodalom területén mutat be valamit, a slam poetryt, amit közülünk nem sokan ismernek, ő viszont jártas benne és szép eredményei is vannak. A hátlapon meg ismét sudoku és földrajz Barnitól, ahogy ez már lenni szokott.
Szóval lapozzatok csak bele bátran, hátha épp érdekel. Vagy épp jobb kedvre derít. Vagy csak agyonütöd vele az időt. Akárhogy is, azt már sejthetitek, hogy tőlünk nem szabadultok meg egyhamar. Ha akarjátok, ha nem, mindenképp...

... találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,

A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2015 október

Új szeptember, újabb n(N)agyszünetek! Üdv minden régi és új fogarasysnak!

Itt az új tanév, fogarasysok, és nem is éppen most kezdődött. Már lecsengett a nagy találkozások örömünnepe, elteltek a vakáció miatti gyásznapok, és belenyugodtunk, hogy igen, így megy ez, iskolások vagyunk.
És ha már pörög az élet az iskolai napokon, órákon, szüneteken, tanítás előtt és után, akkor biztosan az is eszetekbe ötlött már, hogy érkezhetne a jól ismert olvasnivaló: néhány oldalnyi fogarasys betűfolyam, a jól ismert (és a csatlakozó új) nevek a cikkek alatt, a logó a fenyőfa alatt olvasó kissráccal... szóval a Nagyszünet. És itt is vagyunk. Az utánpótlás-szerkesztőket kereső hirdetésünk célhoz ért, rengeteg új arc jelent meg a gyűléseken és a csütörtöki „kukázásnál", ők most be is mutatkoznak nektek kis szövegekben és a faggatózásnál. De természetesen most is jön a sikeres ajánlórovat, pengét váltunk az iskolai rendezvényekről, megismerkedünk a kisebb osztályok őszi alkotásaival, és persze megint kaptok sudokut és földrajzos feladványt Barnitól.
Ha egy kicsit is vártátok már a Nagyszünet érkezését, akkor lapozzátok lelkesen, és ha túl hamar a végére értek, ne csüggedjetek, csak számoljátok a napokat, heteket, mert egy hónap múlva, novemberben megint...

... találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,

A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2015 május-június

Itt a nyár, túléltük, fogarasysok!

Szerencsére már tényleg nincs mivel fenyegetni titeket, mert annyira utolsó percen készült el az idei utolsó Nagyszünet, hogy már csak a vakáció áll előttünk. És ilyen jó, hogy előttünk áll teljes terjedelmében, nekiugorhatunk, tervezhetjük szépen az elejére a lustálkodást, a további részére pedig a szórakozást, táborokat, nyaralást, és most még arról is meg vagyunk győződve, hogy kényelmesen belefér majd az a kevéske vakációs feladat, pótolnivaló meg persze a házi olvasmány.
Azért mi is adunk egy kis útravalót nektek (újságformátumban), de a jó hír az, hogy nem kötelező olvasmány, de lehet, szabad és talán érdemes is – ezek lesznek amúgy is a vakáció jelszavai. Most végre szépen elbúcsúzunk a nyolcadikosoktól, beszámolunk az elmúlt hónapok eseményeiről, a versenyeredményekről, vitatkozunk kicsit arról, mennyire érdemes aktívnak lenni órán, megismerkedünk Baróti Etelka tanárnővel (hátha a Nagyszünet is segíteni tud, hogy ne tévesszük össze többé Magyari Etelka tanárnővel) és Czimbalmos Brigittával, akitől éppen búcsúzunk, és természetesen két könyvvel, egy-két filmmel, egy énekessel és egy számítógépes játékkal.
És ha találtok kedvetekre való olvasmányt, annak persze mi örülünk a legjobban. Ha meg nem, segítsetek! Például ősszel beállhattok a szerkesztőségbe. Mert nagyon úgy néz ki, hogy nem adjuk fel, és jövő tanévben is, ha eljösztök...

... találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,

A szerkesztőség nevében

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2015 április

Bírjátok ki a tavaszig, fogarasysok!

Tudom, hogy idén nagyon későre érkezik, esőt, hideget és havat is küld maga előtt... meg aztán a vakáció is lecsengett, semmi kilátás egy kis potyaszabadságra a nyárig: húzós, unott, félhomályos tanítási napok után megérdemelnétek már egy kis tavaszt.
Ha azt nem is hozhattuk el nektek, itt az áprilisi Nagyszünet! (Mert ezt is megérdemlitek, persze.) Egyéb bokros teendőik mellett a szerkesztők mos is igyekeztek kitenni magukért, az Iskola másként hetet faggatózással és fotózással, a vakációt pötyögéssel és szerkesztéssel töltötték. Ez azért rendes tőlük, nem? Szóval mi is megérdemeljük, hogy belepislogjatok az e havi termésbe, hiszen beszámolunk néhány iskolai rendezvényről, a sulihét eseményeiről, utánajárunk az április elseji viccelődéseknek, vitatkozunk kicsit a húsvéti locsolásról, közben rajztechnikákkal ismerkedünk, könyvekkel, filmekkel, zenékkel, játékokkal, a hátlapon pedig sudokuval és az újdonsült Barni-féle földrajzsarokkal kedveskedünk, és elmerengünk kicsit a tavasz és a szerelem kapcsolatán is, hogy vajon tényleg és miért pont...
Ha sikerült kicsit megpiszkálni titeket ebben a borús naptári tavaszban, lapozzatok, olvassatok, vigyorogjatok, szörnyülködjetek, nevessétek ki és oldjátok meg... vagy ami épp jólesik. A végén pedig hajtogassatok kapucnit belőle az eső ellen. Vagy hajót. Vagy hólapátot. Lényeg, hogy közben ne feledjétek, hogy ebben a tanévben még legalább egyszer...

... találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,

A szerkesztőség nevében

Bartalis Boróka

Cikk folytatása

  • 1
  • 2

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap