fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



2012

Nagyszünet, 2012 december

Boldog új félévet, évet, naplótérfelet, jegysorozatot, újrakezdéseket és újabb izgalmakat, fogarasysok!

Így igaz, már fogarasysoknak szólítunk titeket, ugyanis névválto-zásunk már végleges, mostantól egy s-sel írjuk iskolánk nevét.

Túlvagyunk az ünnepeken, elfogyott a töltött káposzta, a lábunk hozzászokott a cipőhöz, amit az angyal hozott, az orrunkból kiszállt a petárdák füstje, és gondosan feljegyeztük, hány óráig maradtunk tal-pon szilveszter éjszaka. Megtettük az újévi fogadalmainkat, frissítettük a Facebook-adatlapunkat, építettünk hóembert, síztünk, szánkóztunk és heverésztünk tétlenül a tévé előtt vagy görnyedtünk a vakációs olvasmányok fölött.

Tartalmas, szép vakáció volt, de ideje hozzászoktatni a kezünket az íráshoz, az agyunkat a tanuláshoz, mert újra itt a suli. Az újévben új félév is kezdődik, ráadásul egy jóval hosszabb, mint az előző, de sebaj, hiszen mindenki kipihente magát, és újult erővel vág neki az idei kihívásoknak.

A Nagyszünet persze 2013-ban sem hagyja olvasnivaló nélkül a fogarasysokat: december-januári számunkban beszámolunk a második félév végének rendezvényeiről, nosztalgikus karácsonyi rajzokat és díszeket láthattok a Művészoldalon, süthettek Mikulás-muffint Krisztinával, Reni pedig egy Dickens-mű animációs filmváltozatát ajánlja nekünk. Emellett szó lesz az I-IV. osztály ünnepi előadásairól, az őrangyalozásról, a fürdetésekről, sőt a disznóvágásról is.

Olvassatok minket minél lelkesebben, és a második félévben is...
...találkozunk minden Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2012 november

Nyakig vagyunk a szószban, fogarassysok!

És szósz alatt most a dolgozatokat, felmérőket, iskolai ren-dezvényeket és az általában nagyon aktívan pezsgő sulis életet értjük. Mert telik, rendesen telik az első félév, túlvagyunk egy sikeres gólyaavatáson, néhány érdekes eseményen, de sar-kunkban egy rendhagyó Mikulás-buli, és mindjárt itt a vakáció is.
Az ember persze elvan, tanul, tanul, házit ír, dolgozatot ír, rohangál az udvaron, papírrepülőt gyárt, kiöltözik, beöltözik, sze-repel, bulizik, beszélget, nevetgél, lájkolgat... és persze, ha úgy adódik, Nagyszünetet olvas.
Reméljük, hogy ebben a hónapban is érdemes lesz minket olvasni, hiszen témánk a szépség és a jóság, újságíróinknak pe-dig bőven akadt mondanivalójuk a témáról. Szó lesz tehát a gó-lyabálról, ami az idén inkább egy hatalmas fesztivál volt, és egy-általán nem „szépségverseny", beszélünk kicsit a DT-ről, az új-ságírók és a színjátszók tevékenységéről, utánajárunk a szép-ség és a rútság őszi ünnepeinek, emellett Reni bemutatja nek-tek az operaház fantomját, Krisztina fogsor-muffint süt, Isti és Gellért pedig pengét váltanak a szépség-jóság viszony kapcsán.
Évezzétek hát ki ezt a szusszanásnyi olvasnivalót, és szól-jatok hozzá, ha kedvetek tartja a Nagyszünet-ládán keresztül vagy e-mailben. Javasolhattok témát, vagy beállíthattok gyűlés-re, ha kedvetek tartja. Ha pedig csak elvagytok, és lapoztok-pásztáztok-végigfuttok az újságon, a légyott akkor is, rátok is érvényes:
Találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2012 október

Mi újság az új tanévben, fogarasysok?

Persze látszólag semmi új: a suli, az suli... órák, szünetek, tanárok, osztálytársak. Annyi változott, hogy eggyel nagyobb számot mondunk, ha valaki azt kérdezi, hányadikosok vagyunk, meg esetleg egy-két új tantárgy. Még a suliújság is itt van, pont mint tavaly.
A Nagyszünet szerkesztősége mégis újított egy annyit, hogy idén minden lapszámunknak lesz témája, októberi témánk pedig épp az újdonság és a változás. Arra gondoltunk, ha elmél-kedünk kicsit a változásról, és körülnézünk, mi újság a suli háza táján, hátha ti is fellelkesültök, rácsodálkoztok az új dolgokra, netán eldöntitek, mit szeretnétek megváltoztatni magatok körül, vagy épp elkezdtek örülni annak, ami maradt a régiben, de leg-alább nem lett rosszabb.
Szó lesz az új mamutiskoláról, ahová járunk, az előkészítő-sökről és elsősökről, akiknek még új az, amit mi már úgy ununk, felkeressük iskolánk néhány új munkatársát és diákját, újonnan induló Pengeváltás rovatunkban pedig megvitatjuk, hogy van-e szükség a változásra vagy maradjon inkább minden a régiben. Idén újra hódít a Művészoldal, úgyhogy várjuk rajzaitokat írásai-tokat a novemberi témában is, ami a Szépség lesz majd.
És ha már az újdonságoknál tartunk: égető szükség van új szerkesztőkre, riporterekre, sőt jól író, szívesen rajzoló állandó munkatársakra is, úgyhogy ha kedved támad, változtass az ar-culatunkon, és bukkanj fel a következő gyűlésen!
De ha minden megújul is, a légyott a régi:
Találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2012 június

Idén utoljára üdv minden fogarassysnak!

Utolsó, ajándék-lapszámunkat tartjátok a kezetekben, ami biztos jele annak, hogy itt van, már egészen közel, a küszöbön a nyári nagyvakáció. A legutolsó szakaszban pedig a suli sem egészen suli már, hiszen kirándulás kirándulást ér, ünnepség ünnepség hátán, és egyre gyakoribbak a boldog, gondtalan majdnem nyári délutáni tekergések.
Rövid, vidám búcsúszámot állítottunk össze nektek, amely talán tetszeni fog, és bár jónéhány dologról lenne érdemes utólag beszámolni, az már sajnos nem kerülhetne a kezetekbe.
Kedves olvasóink, lélekben ti is búcsúzzatok el a Gyökerek rovat két profi szerkesztőjétől, Benedek Anditól és Fejér Anitától, hiszen ők már át is adták ötödikeseinknek a stafétabotot, próbáljatok megválni Anett hihetetlen kreativitásáról és fergeteges humorérzékétől, amellyel fűszerezte a mi mindenhavi lecsónkat, és emlékezzetek rájuk nagy szeretettel, hiszen sokat dolgoztak a ti szórakozásotokért.
De vagyunk a szerkesztőségben néhányan, akikre változatlanul számíthattok a 2012/2013-as tanévben is, mert egy kellemes, pihentető vakáció után újult erővel fognak majd munkába szeptemberben. Nektek is kívánunk izgalmas, meleg, nyugodt és vidám sulimentes hónapokat!
Ha pedig ti is itt lesztek, mi is itt leszünk, miért ne...
...találkozzunk jövőre is a Nagyszünetben?

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2012 május

Boldog nyakig-torkig-fülig májust, fogarassysok!

Gondolom, ismerős, hiszen nyakig vagyunk a munkában,torkig va-gyunk az utolsó szakasz kihívásaival és a szerencsésebbek -a tavasznak hála- épp fülig szerelmesek.
De ez van, a május sosem szokott nyugisan, eseménytelenül be-cammogni az életünkbe. Nyolcadikosaink már javában készülődnek, pa-kolják a batyut, meggyúrták a hamuba sült pogácsa tésztáját, és magol-nak a vizsgára. A kisebbek félévi dolgozatok, barátkozások és a napsü-téssel járó kötelező fáradtkodások időszakát élik. Persze mindenki érzi, hogy ha nem is karnyújtásnyira, de elérhető távolságra van már a nyári vakáció. Hiszen már egy ideje előkerültek a biciklik, a szoknyák, az időjá-rás pedig szinte kötelezővé teszi, hogy szaglásszuk a virágokat, kívánjuk a fagyit, és vágyjunk elmerülni egy patakban, tóban medencében. Kitar-tás, már nem sok van hátra, de azt a kicsit nem lesz könnyű átvészelni!
Az idei utolsó előtti számunkban is nyújtunk hát nektek egy kis ol-vasnivalót, hogy ne feledkezzetek meg a klassz fogarassys dolgokról sem a nagy rohanásban: szó lesz a próbavizsgáról, a népvándorló nyílt napról, az ovisok iskolakóstolójáról, a tévéműsorokról, a május elsejéről, de szót ejtünk Anettről, iskolánk tehetséges diákjáról, aki ismét nem sem-mi Lecsót tálal a közönségnek. Megismerkedünk Alvinnal és a mókusok-kal, beugrunk a Sniper Elite alakulathoz, és uzsonnára való ötletes finom-ságokat készítünk a megszokott kvíz és angol feladvány mellett.
Böngésszetek hát minket a falnak dőlve, a párkányon és a pad alatt, és ne feledjétek, idén már csak egyszer...
...találkozunk Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2012 április

Lelkes tavaszi üdvözlet minden fogarassysnak!

Hát igen, elmúlt a húsvét, lecsengett a tavaszi vakáció. A sok esős nap után talán ti is tudnátok mit kezdeni még néhány szabadnappal, de ebbe ne menjünk bele.
Az utolsó szakaszban vagyunk, megfeszített munka és jónéhány rendezvény vár még ránk a nyári vakációig, úgyhogy mindenki adjon bele apait-anyait, és vegyen lendületet a pálya utolsó szakaszához!
Szerkesztőink is ezt tették, amikor összeállították az áprilisi számot, hiszen a nosztalgikus emlékű sulihét mellett szó lesz a versenyeken részt vevő diáktársainkról, az átmeneti öltözködés-ről, a közelgő anyák napjáról, de lemérhetitek tudásotokat a Tőzsde kérdésein ja, ha ahhoz van kedvetek. Kezdődik a bú-csúzkodás, az Egymásról rovat hasábjain már ott feszítenek a VIII. A-sok, ezzel is jelezve, hogy nem sok van már hátra a tan-évből. Krisztina brióst sütött nekünk, Anett megint összedobott egy Lecsót, Reni betett egy újabb animációs filmet a lejátszóba, úgyhogy nincs más dolgotok, mint hátradőlni és olvasni minket!
Megjegyzéseiteket, tanácsaitokat még mindig várjuk, ahogy várunk benneteket is...
...minden Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

Nagyszünet, 2012 március

 Vigyorogjatok a napra, fogarassysok!

Biztos mind észrevettétek, hogy tavasz van, a jéghegymászás helyett a pocsolyaúszás jött divatba, közeleg a sulihét és a húsvét, az ember pedig érzi, hogy alig bír megülni a padban. vagy azért, mert túl melegen süt a nap az ablakon át a szemünkbe, vagy azért, mert legszívesebben versenyt bicikliznénk a langyos széllel, vagy éppen most kezdünk megszerelmesedni.
Akárhogy is, az élet mindig szép (főleg tavasszal) és sosem áll meg (főleg tavasszal), ahogy a Nagyszünet szerkesztői sem lankadnak. Most is lelkesen szállítják a híreket, dicsérik az ügyeseket, fontolgatják az élet dolgait, ajánlgatják a rajzfilmeket és a játékokat, tesztelik a tudásunkat és bemutatnak bennünket egymásnak. Szó lesz néhány iskolai rendezvényről, a nagy korkérdésről, a színjátszásról, Garfieldról, Batmanről és a negyedi-kesekről egy guszta kis Lecsóban. Ha érdekesnek tűnik, csak lapozzatok bátran!
Ha pedig nem jutott el hozzátok ez vagy valamelyik koráb-bi lapszám, ne feledjétek, hogy az interneten is ott feszítünk szép színesben. Írjatok, rajzoljatok nekünk, vagy legalább olvassatok minket, és most már száradó pályán, pattogó kosárlabdák alatt, verőfényben...
...találkozunk Nagyszünetben!


Üdv,
A szerkesztőség

Cikk folytatása

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap