fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



Hírek

Beszámoló a Dr. Jakab Antal Emléknapról

DSCN1159A megemlékező ünnepséget 2018. május  4-én szervezték Gyergyókilyénfalván dr. Jakab Antal püspök halálának 25-ik évfordulója alkalmából.

Az ünnepségre a gyergyói medence iskoláiból érkeztek gyerekek, három-négy fős csapatokban, akik jelenetet, népdalt, verset, plakátot, néptáncot  mutattak be, vagy összehasonlítást végeztek Mátyás király és a püspök között. Olyan csapat is volt, aki a püspök üzenetét fogalmazta meg a mai kor fiataljai számára. A csapatokat a kerület hitoktatói készítették fel. Az ünnepség hálaadó szentmisével kezdődött a kilyénfalvi templomban, utána koszorúzásra került sor a templom kertjében levő Jakab Antal mellszobornál.

Az ünneplő közönség és a tanulók átvonultak a Kultúrotthonba. Kolumbán Csilla hitoktató hálatelt szívvel köszöntötte a jelenlevőket, a csapatok felkészülését méltatta,  hisz már 11 éve szervezik Jakab Antal püspök emlékére a  találkozókat, ünnepségeket. Ezek után a tanulók bemutatóját tekinthették meg a jelenlevők.
    
Iskolánkat  Benedek Eszter, Deák Roland és Ilyés Tímea VII.C osztályos tanulók képviselték, akik egy verset írtak Jakab Antal utolsó mondatával,Hálás szívvel hálát adok  címmel, és egy plakátot készítettek a püspök jelmondatával: Dominus meus et Deus meus, azaz Én Uram és én Istenem.

Minden csapat és a felkészítők  oklevelet  és könyvjutalmat kaptak.

A rendezvényt jó hangulatú agapé zárta.         
                                                                                       Páll Ildikó hitoktató

 

DSCN1160

DSCN1165

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap