fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



Hírek

GE! Nap 2015

ge 2015 1Idén 10 éves a Gondolkodj Egészségesen! Program

A november 27-i GE! Napon egyszerre 1300 magyarországi és 200 erdélyi oviban hallgattak és játszodtak el egy mesét a gyerekek az üveggolyóról – a program szimbólumáról. Az erre a napra javasolt forgatókönyv segítségével az összes óvodában egyszerre zajlott ez a nap a testi-lelki egészség jegyében.

Az egészséges táplálkozás, a testi egészség, az érzelmi stabilitás, az önkifejezés számtalan módja, és még sok más fontos terület tartozik hozzá azokhoz a tevékenységekhez, amelyeket a GE!P felkarol már egy évtizede. Idei üzenetük éppen ezért azt a sokféleséget mutatta meg, amelyben a GE! programok egymásba szövődve alkotnak teljességet – mert a gyermekek élete, ezért a GE!P is így gömbölyű és színes, mint egy üveggolyó, amely kicsiknek és nagyoknak egyformán örömöt ad.

A Csodavilág Napköziotthonban mi is szívesen csatlakoztunk a programhoz.
Központi téma ezúttal tehát, az üveggolyó volt. Erre a témára építettük föl az egész napot.
A Bogyó és Babóca csoport gyermekeinek meséltünk, megelevenítettük a mese szereplőit, majd üveggolyókat rajzoltunk. Tornáztunk üveggolyókkal, sőt ők maguk is lehettek üveggolyók, mezítláb próbáltak üveggolyókat felvenni a földről.
A napot egy ízletes almalé elkészítésével és elfogyasztásával zártuk. Ez a nap számunkra nagy élményforrás volt.

{images}stories/csodavilag/ge2015{/images}

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap